Επαναφέρει πρόταση για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας ο ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Πρόταση για τον διαχωρισμό κρατους εκκλησίας πρόκειται να καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Το παραπάνω αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας για όλους και όλες και άλλα επίκαιρα ζητήματα, όπως η ακρίβεια.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο προσεχές διάστημα θα εκτυλιχθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.

Αυτό συνέβη αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση που είχε ο κ. Κασσελάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε το θέμα και στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς ανέφερε ότι «είχαμε μία εξαιρετική πρώτη συνάντηση με τον Μακαριώτατο. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησιας, γιατί αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους.

Να μπορέσουμε να προσφερουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικά σε αυτά τα οποία αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό» τόνισε αμέσως μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και σημείωσε ότι «η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτήν την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στο πλευρό της κοινωνίας.

Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για την συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριωτάτου το 2018. Μία καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.

Θα είναι η πρόθεσή μας ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μία μέρα ως Κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε». Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και δήλωσε πως «θα είμαι στην διάθεσή του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας».