Εορτή του Αγίου Στεφάνου στον Καθ. Ι. Ναό Παρισίων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας η πανήγυρις του Καθεδρικού Ναού Παρισίων επί τη μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου.

Το απόγευμα της Κυριακής, 26 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γαλλίας κ.Δημητρίου.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Γαλλίας κ.Δημητρίου, ιερουργούντων του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ.Ιώβ, του Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου καθώς και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και του Βικαριάτου. Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης κ.Δημήτριος τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του κ. Γεωργίου Τσιούλου, υποψηφίου Δρ. Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο του προκατόχου του κυρού Μελετίου και των κτητόρων του Ναού.

Εκκλησιάσθηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Παρίσι κ. Σεβαστιανός-Ευστάθιος Κοντοβουνίσιος και πλήθος πιστών από το Παρίσι, το Στρασβούργο, την Ελλάδα και την Κύπρο.