Εορτή της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο Szigetszentmiklos της Ουγγαρίας

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Εξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος, ευρισκόμενος στην Ουγγαρία για επίσημες επισκέψεις, την 4η Δεκεμβρίου 2021, είχε την ευκαιρία να παραστεί στον εορτασμό της Μνήμης του Αγίου Νικολάου, προστάτου της Ενορίας του Szigetszentmiklos.

Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Αυστρίας συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο, τον Αρχιμανδρίτη της βουλγαρικής Ενορίας της Βουδαπέστης π. Atanasij Sultanov και ιερείς της Εξαρχίας Ουγγαρίας.

Στο Κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Βίο του Αγίου Νικολάου τον οποίο η Εκκλησία τιμά κατά την ημέρα της Μνήμης του αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του λειτουργικού κύκλου της. Ο Άγιος ήταν Επίσκοπος των Μύρων στη Ν. Μικρά Ασία και έγινε γνωστός για την αφοσίωσή του στο Θεό, την ταπείνωση και την φιλανθρωπία του που τον οδηγούσε σε έργα αγάπης. Ο Μητροπολίτης πρόσθεσε ότι και σήμερα όλοι οι άνθρωποι καλής θελήσεως καλούνται να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Νικολάου και να ακολουθήσουν το δρόμο που οδηγεί στο Χριστό, ασκώντας τις αρετές της ταπεινώσεως και της αγάπης και απολαμβάνοντας τους καρπούς της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος. Ο Μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να αξιωθούν να ανήκουν στην οικογένεια του Χριστού και της Παναγίας Μητέρας Του όπως ο Άγιος Νικόλαος. Απευθυνόμενος στον προιστάμενο της Ενορίας π. Róbert Szentirmai, τον ευχαρίστησε για το ποιμαντικό έργο του και ευχήθηκε να έχουν όλοι πλούσια την ευλογία και το έλεος του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Róbert Szentirmai ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τον Επίσκοπο για την επίσκεψή τους και τις ευλογίες προς την Ενορία. Συγχαίροντας επίσης τον Μητροπολίτη για τη συμπλήρωση 10ετίας από της εκλογής του ως Μητροπολίτου του παρέδωσε ένα δώρο εκ μέρους της ενορίας.

Ακολούθησε δεξίωση και διανομή αναμνηστικών χριστουγεννιάτικων δώρων στους παρισταμένους, με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοιό.