Εορτή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης – Αγίου Σιλουανού στη Μητρόπολη Θηβών

Το εσπέρας της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, που βρίσκεται στον περίβολο του Θεραπευτηρίου Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης» Θηβών.

Στον Εσπερινό λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό συμμετείχαν μόνον φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου.

Ο Μητροπολίτης μετά τον Εσπερινό συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους, που όπως πάντα τον υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη, αγάπη την οποία πρώτα ο ίδιος ο Μητροπολίτης εκφράζει προς τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο, αλλά και συνεχώς μεριμνά για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωσή τους έχοντας την ευθύνη και τον συντονισμό της λειτουργίας του Θεραπευτηρίου.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου και ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή στον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. π. Σιλουανό Πεπονάκη.

Το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) στο Ακραίφνιο, και ευχήθηκε στη Γερόντισσα της Μονής μοναχή Σιλουανή για την ονομαστική της εορτή.