Εορταστική εκδήλωση στο Κατάρ

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στον χώρο μεταξύ του Επισκοπείου και του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αρχιεπισκοπής Καττάρων εορταστική εκδήλωση της περιόδου Δωδεκαημέρου μετά καλλιτεχνικού προγράμματος εκ διαφόρων τοπικών παραδόσεων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρα χριστουγεννιάτικα άσματα από τα παιδιά του Ορθοδόξου Αραβοφώνου Κατηχητικού, του Ελληνοφώνου Κατηχητικού, από την Ρωσσόφωνον Χορωδίαν, Qatar Arabesque, το Ρωσσόφωνο-Ουκρανόφωνο International Center for Music Χορωδίαν Kamerton. Ο χορευτικός Σύλλογος των Ελλήνων του Κάταρ, φέροντες Ελληνικές ενδυμασίες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και ο Σύλλογος Al Kofia, φέροντες Αραβικές παραδοσιακές ενδυμασίες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν παραδοσιακά ασματα.

Στην εκδήλωση αυτή διετέθησαν προς πώληση, δώρα και αντικείμενα ευλαβείας, για την ενίσχυση του έργου της Ι. Αρχιεπισκοπής. Επίσης παρετέθη μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων Αραβικής, Ελληνικής, Σερβικής, Ρουμανικής, Μολδαβικής, Ρωσσικής και Ουκρανικής κουζίνας, προσφορά διαφόρων εταιρειών και κυριών μελών του ποιμνίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ελένη Μιχαλοπούλου, ο Πρέσβης της Μολδαβίας κ. Λούλιαν Γρηγορίτα, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας κ. Πλάμεν Στάνκοβ Δέλεβ, ο Πρέσβης της Ρωσσίας κ. Ντημήτρι Ντουγκάντκιν, ο Πρέσβης της Γεωργίας κ. Νικολόζ Ρεβαζισχβίλι και ο εκτελών καθήκοντα Πρέσβεως της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα, καθώς επίσης εκπρόσωποι άλλων δογμάτων στην Ντόχα.

Η μεγάλη προσέλευση των Ορθοδόξων του Κάταρ και μελών άλλων Χριστιανικών Κοινοτήτων επεβεβαίωσαν την επιτυχία της δραστηριότητας.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων