Εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην Παλαιά Μητρόπολη Βεροίας

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου το πρωί ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας επί τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στο τέλος, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τελέστηκε Δοξολογία με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής και της συμπλήρωσης 200 ετών από της κήρυξης της Επαναστάσεως, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ ο Σεβασμιώτατος αφού ανέγνωσε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προσέθεσε και τις δικές του ευχές για την επέτειο τονίζοντας: Στις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιε­πισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών θα ήθελα να προσθέσω και τις δικές μου ευχές για τη μεγάλη σημερινή διπλή εορτή, αλλά και τη μεγάλη εθνική επέτειο για τη συμ­πλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνεγερσία του 1821.

Εύχομαι να τιμήσουμε τη θυσία των πατέρων μας και να εκφρά­σουμε την ευγνωμοσύνη μας για τους αγώνες τους, μιμούμενοι την πίστη τους στον Χριστό, γιατί αυτή η πίστη δεν εστήριξε μόνο την οικουμένη, όπως ομολογήσαμε κατά την προηγούμενη Κυριακή στο Συνοδικό της Ορθοδο­ξίας, αλλά και το Έθνος και την πα­τρίδα μας. Γιατί αυτή η πίστη μπορεί να μας στηρίξει και ως άτομα και ως Έθνος και στο μέλλον έναντι των κάθε είδους προκλήσεων που αντι­με­τωπίζουμε.

Και αν οι ηρωικοί αγωνιστές του 1821 με την αυταπάρνηση και τη θυσία τους είλκυσαν τον θαυμασμό όλου κόσμου, ας φροντίσουμε και εμείς με τις πράξεις μας και τη συνεισφορά μας στην κοινή προσπάθεια να ανα­δείξουμε την πα­τρίδα μας σεβαστή και αξιοθαύ­μαστη από όλους τους λαούς όχι μόνο για το παρελθόν της αλλά και για τον παρόν και το μελ­λον της, με τη χάρη πάντοτε και τη βοήθεια του Θεού και της Υπερμάχου Στρα­τηγού του Γένους μας.

Εύχομαι ταπεινά χρόνια πολλά, ευλογημένα κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου του Γένους ημών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.