Εορτάσθηκε η 78η επέτειος της απελευθέρωσης του Καστελλορίζου

Στο Καστελλόριζο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος με αφορμή την 78η επέτειο απελευθερώσεως της Νήσου.

Το πρωί της Δευτέρας ο Μητροπολίτης τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Σχολικού έτους στο Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο Καστελλορίζου (Σαντράπειος Αστική Σχολή), ευχηθείς τα δέοντα τόσο στους Μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς

Στη συνεχεία ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την 78η επέτειο της απελευθερώσεως της Νήσου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, κατά την οποία η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκείου κ. Μπέτυ Μούζακ εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας. Παρέστησαν ομοίως οι προαναφερόμενες τοπικές Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, καθώς και οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς, Τσαμπίκα Ιατρίδη κ. α.

Έπειτα μετέβησαν άπαντες στο Μνημείο Πεσόντων, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ενώ η σεμνή τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.