Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων στην Έγκωμη

Την εορτή των Τριών Ιεραρχών, των υπέρμαχων της Ελληνικής Παιδείας, τίμησαν η Σχολική Εφορεία και τα Εκπαιδευτήρια του Δήμου Έγκωμης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης.

Τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, πλαισιωμένος από τους κληρικούς της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Πηγασίου, Οικονόμο Ιωάννη Κυπριανού και Πρεσβύτερο Δημήτριο Αγγελή καθώς και από τους Διακόνους π. Ανδρέα Ματέι και Αχιλλέα Κωνσταντινίδη.

Στον εκκλησιασμό συμμετείχαν μέλη της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης, Διευθυντές και Διευθύντριες των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, εκπαιδευτικοί και μαθητές με τα λάβαρα των Σχολείων τους.

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας πάντων των διδασκόντων και διδασκομένων των εκπαιδευτηρίων του Δήμου και ολόκληρου του γένους, των εφόρων, των εργαζομένων και των καθ’ οιονδήποτε τρόπο διακονούντων την Ελληνική Παιδεία.

Επίσης, ο Επίσκοπος προέστη του Μνημοσύνου των Καθηγουμένων Χρυσοστόμου και Διονυσίου και πάντων των Καθηγουμένων και πατέρων της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, των ευεργετών, δωρητών, σχολικών εφόρων διδασκάλων και πάντων των υπηρετησάντων στα εκπαιδευτήρια του Δήμου Έγκωμης.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος Χριστάκης Ευσταθίου.

Πηγή: Εκκλησία Κύπρου