Εορτασμός των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Μητρόπολη Κορίνθου

Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια και με τις οφειλόμενες τιμές, παρά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκε κι εφέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η 200η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Ανήμερα της εορτής ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Το επετειακό μήνυμα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Πρωτ/ρος π. Γρηγόριος Θεοδώρου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και περί ώρα 10:30 π.μ., παρουσία των Αρχών του Τόπου, τέλεσαν την επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ακολούθως, όλοι μαζί μετέβησαν στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού, για την τέλεση του Επιμνημόσυνου Τρισαγίου για τις ψυχές των πεσόντων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821, μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων.

Στον επίλογο των εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ευχήθηκε στους εκπροσώπους της Πολιτείας, του Στρατού και των Φορέων της πόλεως έτη πολλά, ευλογημένα και Παναγιοσκέπαστα!