Εορτασμός της Κυριακής του Θαύματος του Παραλύτου στην ουκρανόφωνη Ενορία Βιέννης

Την Κυριακή, 15η Μαΐου 2022, ο Μητροπολίτης Αυστρίας, συμπαραστατούμενος από τους Οικονόμους π. Γεώργιο και π. Νικόλαο, τον νέο ιερέα στην Ενορία π. Κορνήλιο, καθώς και τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου συγκεντρώθηκε η Ορθόδοξος Ουκρανική Ενορία.

Ο Μητροπολίτης μετέφερε στους πιστούς τον αναστάσιμο χαιρετισμό και προσευχήθηκε για την πνευματική ενίσχυσή τους και για την από Θεού παρηγορία ιδιαιτέρως των πληγέντων από τον πόλεμο. Δεήθηκε, επίσης, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Θαύματος του Παραλύτου. Τόνισε την άπειρη θεία φιλανθρωπία που οδήγησε στην ίαση τον Παράλυτο και δείχνει το δρόμο της σωτηρίας σε όλους τους ανθρώπους, διότι αυτός είναι και ο λόγος της ενανθρωπήσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού. “Εκείνος είναι”, είπε ο Μητροπολίτης, “η ελπίδα μας για την πραγματική ειρήνη και τη χαρά που μεταμορφώνει την καθημερινότητα των πονεμένων ανθρώπων και τους βοηθεί να συνεχίσουν τον αγώνα της ζωής”.

Δεήθηκε, επίσης, για τον φωτισμό των αιτίων του πολέμου, ώστε οι ψυχές των να αποφύγουν την αιωνια καταδίκη. Διαβεβαίωσε, τέλος, τους παρισταμένους για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των προσφύγων εξ Ουκρανίας εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας.

Το προηγούμενο της Εορτής Σάββατο, 14η Μαΐου, ο Ιερομόναχος π. Βαρθολομαίος μαζί με τους πατέρες Νικόλαο, Αριστείδη και Κορνήλιο, τέλεσε την Θεια Λειτουργία στην πόλη του Apetlon, όπου διαμένει και περιθάλπεται με πολλή αγάπη μεγάλος αριθμός Ουκρανών προσφύγων. Οι Ιερείς και εθελοντές από την περιοχή παρέθεσαν πλούσιο γεύμα και έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συνεορτάσουν χαρμόσυνα την 4η Κυριακή από το Πάσχα με τους κατοίκους του Apetlon, οι οποίοι επιδεικνύουν καθημερινώς πολλή αγάπη και αυτοθυσία για τους εκεί φιλοξενουμένους.