Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Θήρας (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο νέος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης από τον εκπροσωπούντα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και μέχρι τούδε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας κ. Δωρόθεο Β’.

Στα προπύλαια του Ναού υπεδέχθη και προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο ο Δήμαρχος Σαντορίνης και του προσέφερε Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Μετά την αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής η τελετή της ενθρονισεώς του, κατά την οποία ανεγνώσθησαν σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς τον Κλήρο και το Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτου.

Αμέσως μετά ετελέσθη η πανηγυρική Δοξολογία και η Τελετή Ενθρονίσεως.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο προσεφώνησε ο μέχρι σήμερα Τοποτηρητής, Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β, οι εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού και της Βουλής των Ελλήνων, ο Σεβασμιώτατος ΡΚαθολικός Επίσκοπος Σύρου-Θήρας κ. Πέτρος και εκ μέρους των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Αντώνιος Σιγάλας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εξεφώνησε τον Ενθρονιστήριο Λόγο του, υπό τις επευφημίες των πιστών!

Παρόντες ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίννικος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων κ. Στέφανος και Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο  Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Βρούτσης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι βουλευτές Κυκλάδων Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σύρου- Θήρας κ. Πέτρος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαρ. Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντ. Σιγάλας, ο Δήμαρχος Αμοργού, οι Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου και Μοναζουσών, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Χοζοβιωτίσσης και Προφήτου Ηλιού, ο ιερός Κλήρος της Θήρας, με επικεφαλής τον Τελεταρχούντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Νικολάου Σιγάλα , ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμοργού, ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός, κληρικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές και πολλοί πιστοί, που υπεδέχθηκαν με επευφημίες το νέο Ποιμενάρχη τους, υπό τα θριαμβικά εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας.

Το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.