Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Παναγίας Τουρλιανής

Με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Βέροιας κ. Παντελεήμονος, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Σύρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Χανίων Κρήτης και Βοηθού του Οικουμενικού Πατριάρχου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Παναχράντου Άνδρου, Βρύσεως Σίφνου, Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, των Εφημερίων της Μυκόνου, Κληρικών από τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο, Μήλο. την Πάρο, τη Νάξο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, τελέσθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο Καθολικό της εν Άνω Μερά Μυκόνου Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των αυριανών Εγκαινίων του εντός του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής διαμορφωθέντος Παρεκκλησίου των Αγίων Πατέρων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του εν Εύβοια του «Με συγχωρείτε».

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, η κεκανονισμένη από το Τυπικό της Εκκλησίας ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, τον οποίο εισόδευσαν στον Ηγουμενικό Θρόνο οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Παναχράντου Άνδρου και Βρύσης Σίφνου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ενθρονίζων τον νέο Ηγούμενο , αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Ηγουμένους, τους Κληρικούς και όλους τους παρισταμένους, ανεμνήσθη με έκδηλη νοσταλγική διάθεση, της γνωριμίας του από τα εφηβικά του χρόνια με τον αοίδιμο Ηγούμενο Φιλάρετο και αναπόλησε τις μοναδικές εμπειρίες που έζησε μαζί του, μέχρι την αδόκητη εκδημία του, και υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν μεταξύ αυτού και του μακαριστού Γέροντα στο διάβα των χρόνων, ως φοιτητού μοναχός, Πρεσβύτερος και Επίσκοπος.

Αναφερόμενος δε στον ενθρονιζόμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο τόνισε τη βεβαιότητά του ότι στο πρόσωπό του έγινε η άριστη επιλογή, υπογράμμισε τα άριστα δείγματα των ικανοτήτων και της αφοσίωσής του προς το Μοναστήρι και του συνέστησε να μη ξεχνάει τρία πράγματα, να ευγνωμονεί το Θεό, να αγαπά το Μοναστήρι και να μεριμνά για τη σωστή αξιοποίηση της περιουσίας του και να αγαπά συγχωρητικά και θυσιαστικά τους Ανωμερίτες και όλους τους Μυκονιάτες.

Ακολούθως, εγένετο η ενθρόνιση του Ηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδοπούλου, υπό τις ενθουσιώδεις και ουρανομήκεις ιαχές των παρόντων «ΑΞΙΟΣ, οι οποίοι έτσι επικύρωσαν πανηγυρικά την εκλογή του.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δημάρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, ο Αντιδημάρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Αντιδήμαρχος Γαυρίου Άνδρου, ο Διοικητής της Αεροπορίας Μυκόνου, οι Λιμενάρχες Τήνου και Μυκόνου, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, και μεγάλο πλήθος πιστών, οι οποίοι παρέστησαν, εντός και εκτός του Καθολικού, τηρούντων τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας