Ενθαρρυντικά σημάδια: Ο ηγούμενος Εφραίμ καταπολεμά το μικρόβιο

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα των γιατρών για την πορεία της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου.

Όπως επισημαίνουν πηγές του orthodoxtimes.gr, ο ηγούμενος Εφραίμ ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούν οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, στο οποίο νοσηλεύεται από τις 28 Μαΐου (από τις 4 Ιουνίου διασωληνωμένος).

Ο γέροντας Εφραίμ υπεβλήθη σήμερα σε τραχειοστομία και δείχνει ότι αντιμετωπίζει το μικρόβιο το οποίο τον ταλαιπωρεί, αλλά και το σηπτικό σοκ που υπέστη πριν λίγες ημέρες.

Oι ευχές όλων είναι η ταχεία ανάρρωση του ηγουμένου Εφραίμ και η ταχεία αποκατάσταση και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του Ηγουμένου.

Με την ομάδα των ιατρών που επιβλέπει τον ηγούμενο Εφραίμ, επικοινωνεί διαρκώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η διοίκηση του Αγίου Όρους.

Να σημειωθεί πως η ίδια ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον ηγούμενο Εφραίμ, ήταν κοντά και στους Αρχιεπισκόπους Αλβανίας Αναστάσιο και Αθηνών Ιερώνυμο, όταν και εκείνοι νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό στο ίδιο νοσοκομείο.