Εντείνονται οι πρωτοβουλίες των Μητροπόλεων για ενημέρωση των πιστών για το νομοσχέδιο

Φωτό: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εντείνονται οι δράσεις και ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ενημέρωση των πιστών αναφορικά με το νομοσχέδιο για την “ισότητα στον γάμο”, όσο πλησιάζει η ημέρα ψήφισής του στη Βουλή.

Η Ιεραρχία που συνεδρίασε στις 23 Ιανουαρίου, εξουσιοδότησε εξάλλου κάθε Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας.

Οι Μητροπόλεις διοργανώνουν ομιλίες για να αναπτύξουν το θέμα και να απαντήσουν στις ανησυχίες και απορίες των πιστών, ενώ συχνές είναι και η Αγρυπνίες που τελούνται σε πολλές Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μητρόπολη Πατρών απευθύνει κάλεσα προς τους πιστούς ώστε να παραστούν στην ενημερωτική ομιλία που θα λάβει χώρα στις 11 Φεβρουαρίου στον Ναό του Αγίου Απόστολου Ανδρέα, για τα θέματα του Γάμου και της Οικογένειας.

“Σας προσκαλούμε σε σύναξη προσευχής και ενημέρωσης πάνω στα θέματα Γάμου και Οικογενείας και μάλιστα λόγω της επικαιρότητος του προς ψήφισιν, δηλαδή, νομοσχεδίου, περί του λεγομένου «γάμου» ομοφυλοφίλων, περί του οποίου η Εκκλησία εγνώρισε, με πολλούς τρόπους μέχρι τώρα, στα παιδιά της τις θέσεις της, μέσα από την βαθειά της αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον για την σωτηρία μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Επίσης, η Μητρόπολη Βέροιας, τελεί Αγρυπνίες σε ναούς της Μητροπόλεως. Μάλιστα το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της απόδοσης της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου η οποία συνδυάζεται με τη γιορτή της Μητέρας και της Οικογενείας, τελέστηκαν Ιερές Αγρυπνίες σε τέσσερις Ναούς της Μητρόπολης.
Στη Μητρόπολη Σερρών, έλαβε χώρα την Τετάρτη ενημερωτική εκδήλωση, με γενικό τίτλο: «Οικογένεια: Κάνε το σπίτι σου ουρανό!», ως μία προσέγγιση του μεγάλου και σοβαρού θέματος του γάμου και της οικογενείας.
Στόχος, να ενημερωθεί το πλήρωμά της σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας όπως αυτή διαμορφώνεται στη χώρα μας, “εξαιτίας της εξαγγελθείσης νομοθετήσεως, από την Ελληνική Βουλή, του «γάμου» και της «τεκνοθεσίας» υπέρ των ζευγαριών του ιδίου φύλου”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, κάλεσε σε Ιερή Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό του νησιού, το βράδυ της 12ης προς 13 Φεβρουαρίου. Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη, “η Αγρυπνία αυτή προορίζεται για τον αγιασμό και την προστασία του θεσμού του γάμου και της οικογένειας, την ευλογία και την ιερότητα της πατρότητας και της μητρότητας, την μετάνοια των αμαρτωλών, και τον φωτισμό των εκπροσώπων του Έθνους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να αρνηθούν να επικυρώσουν το νομοσχέδιο γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια”.