Ένταση έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό στη Λάρισα – Δεν είναι θεολογικό το ζήτημα τού εμβολιασμού, δηλώνει ο Μητροπολίτης (upd)

© larissa.net

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:50

«Εάν θα κάνεις το εμβόλιο ρωτάς το γιατρό σου» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετά τη δοξολογία στον Άγιο Αχίλλιο και ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση για εμβολιασμό έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, με αφορμή τους εμβολιασμούς

Αντιεμβολιαστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό αποδοκίμασαν τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος μετά τη δοξολογία ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν και πήγαν να εμβολιαστούν.

«Η μονάδα θα συνεχίσει το έργο της και θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε το μήνυμα ζωής» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος σύμφωνα με το larissanet.gr.

«Να νικήσουμε το φόβο, προσπαθούμε να πείσουμε…» κατέληξε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χαιρέτησε όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά την αποχώρησή του, ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό σε όλους.

Τόνισε ακόμη ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό. Οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξάλλου η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αναφέρει ότι :

«Η Iερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη τού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό Covid-19».