Εννιάμερα και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας

Σήμερα, 21 Μαρτίου, συμπληρώνονται εννέα ημέρες από τον θάνατο του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου. Έτσι, τελέστηκε εννιαήμερο Μνημόσυνο και Τρισάγιο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας εντός του προαύλιου χώρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας, όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη.

Της κηδείας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, ο οποίος διατελεί Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος προσέφερε λόγια παρηγοριάς και ενθάρρυνσης. Ικέτευσε τους πιστούς και τις πιστές να απευθύνουν τις προσευχές τους στον Θεό για την ανάπαυση της ψυχής του Πατριάρχη Νεοφύτου. «Ας μην θρηνούμε σαν να μην έχουμε ελπίδα», προέτρεψε ο Μητροπολίτης Γρηγόριος, τονίζοντας ότι στη χριστιανική πίστη υπάρχει ζωή πέρα από το θάνατο και, ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να προετοιμαστούμε για την αιώνια σωτηρία.

Υπενθυμίζοντας τη σημασία της προσευχής, ο Μητροπολίτης Γρηγόριος μίλησε στους παρευρισκόμενους για το ιερό τους καθήκον να παρακαλέσουν τον Κύριο για συγχώρεση εκ μέρους του εκλιπόντος Πατριάρχη. «Καθώς ο Πατριάρχης Νεόφυτος δεν μπορεί πλέον να προσεύχεται για τον εαυτό του, ας παρακαλέσουμε θερμά τον Θεό για λογαριασμό του», προέτρεψε. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του με προσευχή υπέρ της θείας συγχώρεσης και της αιώνιας ανάπαυσης για τον κεκοιμημένο προκαθήμενο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Γρηγόριος τόνισε τη συλλογική ευθύνη των πιστών να διασφαλίσουν ότι η παρακαταθήκη του Πατριάρχη Νεόφυτου θα τιμηθεί δεόντως, ώστε η ψυχή του θα αναπαυθεί εν ειρήνη στο Βασίλειο του Θεού.