Ενδέχεται να βγει από τη ΜΕΘ σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Σε τραχειοστομία και γαστροστομία υποβλήθηκε χθες Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.

Ωστόσο σήμερα ενδέχεται να εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και θα νοσηλευτεί στην Νευρολογική Κλινική, πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος έδειξε σημάδια ανταπόκρισης. Φαίνεται πως ανταποκρινόταν στο περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να έχει την ικανότητα της ομιλίας. Η επικοινωνία με το περιβάλλον είναι ενθαρρυντικός παράγοντας και σίγουρα αποτελεί ένδειξη πως ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στον δρόμο της αποκατάστασής του.

Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ από την προηγούμενη Κυριακή. Ύστερα από τόσες ημέρες, η κατάστασή του είναι σαφώς καλύτερη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα που πέρασε, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος έδειξε σημάδια ανταπόκρισης. Φαίνεται πως ανταποκρινόταν στο περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να έχει την ικανότητα της ομιλίας. Η επικοινωνία με το περιβάλλον είναι ενθαρρυντικός παράγοντας και σίγουρα αποτελεί ένδειξη πως ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στον δρόμο της αποκατάστασής του.

Ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους εκκλησιαστικούς παράγοντες και λαϊκούς οι οποίοι έσπευσαν να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου και να δείξουν το ενδιαφέρον τους.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε ένα συγκινητικό γράμμα για την περιπέτεια της υγείας του Αρχιεπισκόπου μας. Μεταξύ όσων τηλεφώνησαν και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Επίσης τηλεφώνησε εκ μέρους του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο αρχιγραμματέας του, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη και τη συμπαράσταση του Πατριάρχη.

Τηλεφώνησε ακόμη ο Αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο κ. Φιλόθεος, που μετέφερε τη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και δεκάδες μητροπολίτες και ιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό», κατέληξε.