Ένας φάρος πνευματικότητας εκτός λειτουργίας: Η εκδήλωση της ΔΕΘ για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται φωτογραφική έκθεση για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, ειδική εκδήλωση για τη Σχολή, υπό τον τίτλο “Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ένας φάρος πνευματικότητας εκτός λειτουργίας”.

Κατά την εκδήλωση μίλησε ο εκ των αποφοίτων της Σχολής, Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ως εκπρόσωπος αυτής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι κύριοι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Ιωάννης Αμανατίδης, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΎΡΙΖΑ αντιστοίχως, καθώς και ο κ. Πολύβιος Στράντζαλης, Πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών Βορείου Ελλάδος και απόφοιτος του Λυκειακού Τμήματος της Σχολής.

Στην εκδήλωση αυτή, κατά την οποία παρέστησαν ο Παν. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, πολλοί Καθηγητές διαφόρων Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα χαρακτηριστικές υπήρξαν οι βιωματικές και συγκινητικές ομιλίες του Μητροπολίτου Βρυούλων και του κ. Π. Στράντζαλη, ενώ όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ομόθυμη συμπαράσταση και υποστήριξή τους στο δίκαιο και διαρκές αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Σχολής.

Η αφορώσα στη Σχολή φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει ανοικτή προς το κοινό μέχρι την προσεχή Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου.