Έναρξη μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στην Ολλανδία

Με ανακοίνωση της η Μητρόπολη Βελγίου κάνει γνωστό την δημιουργία παραρτήματος της νεοσυστάτου Σχολής Βυζαντινής Μουσικής εφεξής και στην Ολλανδία.

Η σχολή Βυζαντινής Μουσικής ιδρύθηκε και λειτουργεί από τον παρελθόντα Σεπτέμβριο με έδρα τις Βρυξέλλες. Για την καλύτερη όμως εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων δημιουργήθηκαν παραρτήματα σε διάφορες περιοχές και Ενορίες της Μητρόπολης στο Βέλγιο.

Οι δραστηριότητες της Σχολής μας επεκτείνεται εφέτος και στην Ολλανδία με δύο νέα παραρτήματα στους Ιερούς Ναούς, Αγίου Νικολάου Ρότερνταμ και Αγίας Αικατερίνης Άμστερνταμ. Τα μαθήματα, με επιλογή του ενδιαφερομένου, θα δίδονται στην ελληνική, ολλανδική, αραβική και αγγλική γλώσσα.

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας: “Είναι μεγάλη ευλογία για την Ιερά Μητρόπολή μας η δραστηριότητα εκμάθησης της Βυζαντινής Μουσικής και σας προτρέπω να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Η μαθητεία στην εκκλησιαστική μας τέχνη είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο που επιθυμεί να βοηθήσΕΙ στην ανακάλυψη και αναβίωση του λειτουργικού πλούτου της εκκλησίας μας.

Θα συνεχίσουμε με τον τρόπο αυτό την Ιερή Παράδοση του Αγίου Ιλαρίου Επισκόπου Πικτάβων, του κατά τους εκκλησιαστικούς ιστορικούς Αθανασίου της Δύσεως, του Ιωάννου του Δαμασκηνού, του Ρωμανού του Μελωδού, και όλων των Αγίων μας. Μέσα στις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας ο άνθρωπος ζη την παρουσία του Θεού μέσα στην επίγεια βιοτή του και δι΄ αυτής αγιάζεται και σώζεται”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ιερείς των ενοριών τους για να ενημερωθούν σχετικά με την δυνατότητα εκμάθησης της ιερής και πολυτίμου ταύτης εκκλησιαστικής τέχνης.