Έναρξη μαθημάτων κατηχητικού σχολείου Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού και εκπαιδευτικού έτους και με την ευλογία του Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης (Birger Jarlsgatan 92, 11420 Stockholm).

Παρακαλούνται οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, να κάθονται στα μπροστινά στασίδια, ώστε πριν τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ο Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού να απευθύνουν στα παιδιά σύντομη ομιλία, στη συνέχεια τα παιδιά να μεταλαμβάνουν και ακολούθως να οδηγούνται σε μία από τις αίθουσες διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων.

Εφέτος, επτά νέοι εθελοντές επιφορτίζονται με τη διδασκαλία των παιδιών μας και τη μεταφορά σε αυτά των μηνυμάτων του Ευαγγελίου, των βίων των αγίων μας, της Παράδοσης της Εκκλησίας μας, σε συνδυασμό με δραστηριότητες, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα προσέρχονται και πάλι στο ναό για να λάβουν το αντίδωρο.

Την πρώτη Κυριακή των μαθημάτων, δηλαδή στις 17 Οκτωβρίου, θα γίνει ο διαχωρισμός των παιδιών σε αίθουσες, ανάλογα με την ηλικία τους, τόσο στο υπερώο του ναού, όσο και σε άλλους βοηθητικούς χώρους.

Ενθυμούμενοι το παράγγελμα του Κυρίου μας: «Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με» (Ματθ. 19,14), ας μη στερήσουμε από τα παιδιά μας τα πνευματικά εφόδια που θα τα ωφελήσουν πολλαπλά στην πνευματική ζωή και πορεία τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντονίστρια του Κατηχητικού Σχολείου Δρ. Βασιλική Βασιλά Πραξιτέλους στο κινητό της: +46760616937 ή στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: vasiliki.vasila@gmail.com
Καλή χρονιά!