Εν πληθούση Εκκλησία ο Μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε για το νέο έτος στους Ανδριώτες

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας Άνδρου τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του Δημάρχου Άνδρου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων Χώρας και Γαυρίου, του Γενικού Γραμματέως του Δήμου Άνδρου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Χώρας, του Διοικητού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Γενικής Γραμματέως Πολιτικής Προστασίας, Επιτρόπων, Ιεροψαλτών και πολλών Ανδρίων πιστών.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’, ευλογών την πίτα του Αγίου Βασιλείου, ανεφέρθη στη σημασία των εορτών και του χρόνου στη ζωή μας, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού για την προετοιμασία της Εκδηλώσεως, ευχήθηκε για το νέο έτος και διένειμε στους παρισταμένους βασιλόπιτες και δώρα.

Προ του πέρατος της ακολουθίας, ο δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής κ. Μαρκόπουλος Απόστολος εκ μέρους των ιεροψαλτών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την στήριξή του και του ευχήθηκε για την συνέχιση της αρχιερατικής του διακονίας.

Αύριο το πρωί, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ θα ευχηθεί στους Καταστηματάρχες και εργαζόμενους στην αγορά της Χώρας.

Εξαγγελθέντος απαγορευτικού απόπλου των πλοίων, μάλλον παρακωλύεται η Εόρτιος Επίσκεψη του Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’, εκτός εάν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.