Ελβετία: Μια όμορφη εκδήλωση της ομάδας Ελλήνων της Ελβετίας στην πόλη του ZUG

Την Κυριακή 25 Απριλίου στην πόλη του Zug, η ομάδα Ελλήνων της Ελβετίας προσκάλεσε τους Έλληνες της περιοχής σε μια εκδήλωση γνωριμίας.Πολλοί Έλληνες του καντονιού του Zug ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτό το κάλεσμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και Έλληνες από αλλά κοντινά μέρη ,όπως της Ζυριχης ενώ εντύπωση μας έκανε η προσέλευση μιας Ελληνιδας που ήρθε από την Γενευη και μιας Ελληνικής οικογένειας από το St.Moritz.

Τα σαρακοστιανά εδέσματα είχαν την τιμητική τους.Το κρέας έλειπε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε την νοστιμιά από το ψητό χταπόδι,τα καλαμαράκια,τα στρείδια,τις γαρίδες,τις υπέροχες σπανακόπιτες ακόμα και τα λαζαροκούλουρα.

Το θετικό της εκδήλωσης ήταν η ανάγκη των Ελλήνων να βγουν έξω να μιλήσουν μεταξύ τους, και να ανταλλάξουν απόψεις για την κοινωνική πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα.

Το χαμόγελο, η διάθεση, αλλά και η απαίτηση να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις ήταν αυτό που κυριάρχησε από όλους που παραβρέθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας στο Facebook Ελλήνων της Ελβετιας.

Πηγή: zitao-vrisko.ch