Ελπιδοφόρος σε Γεραπετρίτη: Αναγνωρίζουμε τη συνεχή προάσπισή σας του Οικ. Πατριαρχείου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εκφώνησε ομιλία στην δεξίωση προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Harvard Club της Νέας Υόρκης, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων στη Νέα Υόρκη για την 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί συναντήσεις με ομολόγους του από πολλές χώρες καθώς και με εκπροσώπους πολλών οργανισμών.

«Η Ομογένεια στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησής σας και της υπηρεσίας της προς τον Εξοχότατο Λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανέφερε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδόφορος.

«Εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε τη συνεχή σας προάσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου», πρόσθεσε.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου:

Υπουργέ Εξωτερικών Γεραπετρίτη,

Αγαπητές Φίλες και αγαπητοί Φίλοι,

Ξέρω ότι μιλώ εκ μέρους όλων σε αυτή την αίθουσα, όταν λέω ότι είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτή την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή τη φορά με την Εξοχότητά σας, ειδικά σε αυτές τις ημέρες που οδηγούν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ομογένεια στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησής σας και της υπηρεσίας της προς τον Εξοχότατο Λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε τη συνεχή προάσπισή σας του Οικουμενικού Πατριαρχείου», πρόσθεσε.

Σε αντάλλαγμα, παρακαλούμε να δεχθείτε τις παρακλήσεις μας για τον ελληνικό λαό, ειδικά καθώς έχει υποστεί τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ας προσευχηθούμε στον Κύριο.

Κύριε ελέησον,

Ευχαριστούμε Κύριε που μας συγκέντρωσες όλους εδώ, όπου σε ικετεύουμε ζητώντας να δώσεις τις ευλογίες Σου στην ευγενή Κυβέρνηση της Ελλάδας και τον εξαιρετικό Λαό της.

Ζητάμε τις ευλογίες και την παρηγοριά Σου για όλους όσοι υπέφεραν, έχασαν τα σπίτια τους και έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών της περασμένης σεζόν.

Χάρισέ τους, Θεέ, νου υγιή και σθένος για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, και σε όσους χάθηκαν, χάρισέ τους αιώνια ανάπαυση καθώς και να φύγει κάθε πόνος, θλίψη και πένθος.

Χάρισέ μας γενναιόδωρες και ανοιχτές καρδιές, ώστε με αγάπη και συμπόνια να μπορούμε πάντα να σε δοξάζουμε, Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, τώρα και πάντα και στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

Φωτογραφίες: Brittainy Newman