Ελπιδοφόρος: Οι κατασκηνώσεις μας είναι μοναδική ευκαιρία για τους νέους να ενδυναμώσουν την πίστη τους

Φωτό: Brittainy Newman/Brittainy Newman

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε ότι το Ταμείο Υποτροφιών Κατασκηνώσεων του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου έχει συγκεντρώσει 400.000 δολάρια μέσω του γκαλά που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 στη Νέα Υόρκη.

Αυτό το Ταμείο, που συστάθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο, θα προσφέρει οικονομική βοήθεια με βάση τις ανάγκες των παιδιών της Αρχιεπισκοπής ως προς τη συμμετοχή τους στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης και του Ionian Village (Ιόνιο Χωριό).

«Είμαι ευγνώμων για τη γενναιοδωρία των πιστών μας στην υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας που αφορά τα κατασκηνωτικά προγράμματα της Αρχιεπισκοπής μας», είπε στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους και τις νέες να ενδυναμώσουν την πίστη τους, απομακρύνοντάς τους για λίγο από τον κόσμο της τεχνολογίας που κατοικούν συνεχώς και φέρνοντάς τους κοντά στη φύση – τον «έρημο τόπο », για τον οποίο μίλησε ο Κύριος. Μέσα από τις κατασκηνώσεις μας, φέρνουμε τη νεολαία μας κοντά στη φύση, τη δημιουργία, αλλά κα τον ίδιο τους τον εαυτό. Στην περίπτωση του Ιονίου Χωριού, τους φέρνουμε κοντά στην Ελλάδα και σε πολλούς ιερούς τόπους της Πατρίδας μας. Οι κατασκηνώσεις μας αποτελούν καταφύγια για τους νέους και τις νέες μας, γιατί μαθαίνουν να κατανοούν την Αγία μας Ορθόδοξη Πίστη χάρη στους υπέροχους ομαδάρχες και ομαδάρχισσες που εκπαιδεύονται για το σκοπό αυτό σε όλη την Αρχιεπισκοπή».

Ο στόχος του Ταμείου είναι διττός: 1) να παράσχει κονδύλια για υποτροφίες συμμετοχής στην κατασκήνωση με βάση τις ανάγκες για το καλοκαίρι του 2024. Κάθε Μητρόπολη θα έχει 20.000 δολάρια διαθέσιμα για υποτροφίες για τις κατασκηνώσεις τους και το Ιόνιο Χωριό, το πρόγραμμα κάμπινγκ της Αρχιεπισκοπής που βρίσκεται στην Ελλάδα, θα έχει 100.000 δολάρια για υποτροφίες και 2) να δημιουργήσει ένα αρχικό ταμείο ύψους 120.000 δολαρίων για μελλοντικές υποτροφίες της κατασκήνωσης, ποσό που αναμένεται να συγκεντρωθεί μέσω μελλοντικών εκδηλώσεων.

Πηγή: Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής / Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας