Ελπιδοφόρος: Η Εκκλησία είναι ουσιαστική θεραπεία για τις δυσκολίες της ζωής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εκφώνησε ομιλία στις 7 Ιανουαρίου 2024, στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδος στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής της κοπής της Βασιλόπιτας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την Ενορία Αγίας Τριάδος Νέας Ροσέλ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Τόνισε την ιερότητα της σημερινής εποχής, έχοντας γιορτάσει τα Θεοφάνια και εορτάζοντας την εορτή και Σύναξη του Ιωάννη του Βαπτιστή. Αναγνώρισε το πολυάσχολο πρόγραμμα των κληρικών που διεξάγουν κατ ‘οίκον ευλογίες και εκτίμησε την αφοσίωσή τους, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που κάνουν μακριά από τις οικογένειές τους. Τόνισε επίσης τη σημασία της μεταφοράς της ευλογίας του Αγιασμού στα σπίτια, θεωρώντας την θεμελιώδη παράδοση της Εκκλησίας.

Προσβλέποντας στο 2024, ο Αρχιεπίσκοπος αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων, της πόλωσης, των εκλογών και της οικονομικής αβεβαιότητας. Τόνισε τη σημασία της διακονίας της Εκκλησίας ως ουσιαστικής θεραπείας για τις δυσκολίες και τις πολυπλοκότητες της ζωής. Προέτρεψε να μην ανησυχούμε για το μέλλον, τόνισε την ανάγκη η Εκκλησία να εμπλακεί ενεργά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, κάνοντας παραλληλισμούς με τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία.

Τέλος, προέτρεψε όλους να μεταφέρουν τις ευλογίες της Βασιλόπιτας και του Αγιασμού στη ζωή των πιστών. Εξέφρασε την ελπίδα για μια ευλογημένη, ευτυχισμένη, υγιή και ευημερούσα χρονιά, επικαλούμενος τη θεία χάρη του Κυρίου για το έτος 2024, καταλήγοντας με την παραδοσακή ευχή, «Καλὴ Χρονιά!».