Ελπιδοφόρος για Σ. Κασσελάκη: Παιδί της Ομογένειας που σέβεται τον ρόλο της Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)

«Παιδί της Ομογένειάς μας που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας», χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την συνάντησή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε στην παρέλαση για τις επετειακές εκδηλώσεις για την ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε ανάρτησή του τόνισε πως υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή τον Στέφανο Κασσελάκη, “που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας”.

 

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον κ. Ελπιδοφόρο κάνοντας λόγο για “έναν φωτισμένο άνθρωπο, ο οποίος είναι υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας – υπενθυμίζω τη θέρμη με την οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα black lives matter.

Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω.

Η προσωπική μου πίστη όμως είναι άλλο, κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ.

Με συνετά βήματα, με αγάπη, με συνεννόηση, η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δύο θεσμοί θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα”.