Ελπιδοφόρος: Είθε η διακονία του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης να ευημερεί πάντοτε

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολου, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, με τη λέξη “Άξιος” να ακούγεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τελετής.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν πλήθος Μητροπολιτών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς και μέλη των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε ότι ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος “εντάσσεται πλέον στην αδελφότητα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, όπου χάρη στην εμπειρία και τη σοφία του θα δώσει μία νέα διάσταση στις ιερές συσκέψεις της”.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το έργο της Επαρχιακής Συνόδου θα ενισχυθεί με την ενεργό συμμετοχή του”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, ο οποίος παρέστη ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και στους εκπροσώπους από ενορίες, εκκλησιαστικούς οργανισμούς και την Ομογένεια γενικότερα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε: “Η προστασία και η χάρη του Επουράνιου Προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεως, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, να διαφυλάττει πάντοτε τις ψυχές και τα σώματα των πιστών Ελληνορθοδόξων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης”.

Διαβάστε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολου:

Η σημερινή Θεία Λειτουργία, με τον νέο Μητροπολίτη σας, τον Σεβασμιώτατο Απόστολο, αποτελεί πραγματικά λόγο χαράς για αυτόν τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στον Θεολόγο και Ευαγγελιστή Ιωάννη, και για όλη τη Μητρόπολη.

Χαίρομαι που βλέπω εκπροσώπους από τόσες πολλές ενορίες, εκκλησιαστικούς οργανισμούς και την Ομογένεια γενικότερα. Η αγάπη και ο σεβασμός σας εκδηλώνονται μέσω της παρουσίας σας σήμερα.

Εκφράζω και πάλι την ευγνωμοσύνη μου προς τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, τον Σεβασμιώτατο Εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η παρουσία του Μητροπολίτη Κυρίλλου τις τελευταίες ημέρες φέρνει όχι μόνο τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά κι ευλογία για τον Μητροπολίτη Απόστολο, ο οποίος κατάγεται από τη Ρόδο και ξεκίνησε την εκκλησιαστική του πορεία σε αυτό το πασίγνωστο νησί.

Η σημερινή ευτυχής συγκυρία ευοδώνει την Θεοπροστατευόμενη αυτή Μητρόπολη και την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας, διότι ο Σεβασμιώτατος Απόστολος εντάσσεται πλέον στην αδελφότητα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, όπου χάρη στην εμπειρία και τη σοφία του θα δώσει μία νέα διάσταση στις ιερές συσκέψεις της. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το έργο της Επαρχιακής Συνόδου θα ενισχυθεί με την ενεργό συμμετοχή του.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους εκείνους που εργάστηκαν παρασκηνιακά για την ενθρόνιση και την υποδοχή του Μητροπολίτη Αποστόλου. Χρειάστηκαν πολλά χέρια βοηθείας και πολύ μεράκι αυτές τις τελευταίες δύο υπέροχες μέρες, και γι’ αυτό όλοι και όλες αξίζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας.

Η προστασία και η χάρη του Επουράνιου Προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεως, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, να διαφυλάττει πάντοτε τις ψυχές και τα σώματα των πιστών Ελληνορθοδόξων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Και είθε η διακονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Αποστόλου να ευημερεί πάντοτε και να ανθίζει πνευματικά με αγάπη, ευσπλαχνία, συγχώρεση και χαρά.