Εκτός Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος

© Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την απόφαση να τεθεί εκτός Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε η Αγία και Ιερά Σύνοδος, για τον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο.

Η Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του κ. Βαρθολομαίου, εξέτασε το θέμα του π. Αγαθάγγελου, το οποίο προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.

Λαμβάνοντας υπόψη τη «δυσφήμηση του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου», η Αγία και Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να τερματίσει τη διακονία του Αρχιμανδρίτη στο Φανάρι.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα από το Φανάριανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα από το Φανάρι, με την οποία ο Αγαθάγγελος Σίσκος είχε τεθεί σε αργία.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνήλθε σήμερα, 25 Απριλίου 2023, υπό την προεδρεία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, ενώπιον της οποίας ο Πατριάρχης έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων και ληφθείσης υπ’ όψη της δυσφημήσεως του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποφασίσθηκε να τερματήσει τη διακονία του Αρχιμ. Αγαθάγγελου Σίσκου στο Φανάρι.