Έκθεση Κεραμικής εμπνευσμένη από τις ομορφιές και την ιστορία του Αιγαίου

Μία έκθεση σύγχρονης κεραμικής με θέμα τον πολιτισμό του Αιγαίου, θα λάβει χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο MON COIN STUDIO από τις 19 Μαΐου έως και τις 21 Ιουλίου 2021. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν έργα 100 καλλιτεχνών, οι οποίοι θα έχουν ως κύρια πηγή έμπνευσης το φυσικό περιβάλλον, την αρχαία και λαϊκή τέχνη αλλά και τον Μινωικό και Κυκλαδίτικο πολιτισμό. Έργα τα οποία είναι φτιαγμένα από πορσελάνη ή άργιλο στον τροχό ή ακόμα και στο χέρι.

Στο πρώτο στάδιο της έκθεσης -19 Μαΐου έως 19 Ιουνίου- θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από παραδοσιακά και σύγχρονα εργαστήρια νησιών του Αιγαίου, όπως η Σίφνος και η Πάρος, οι οποίοι με «όχημα» τον υγρό πηλό θα επιχειρήσουν να δώσουν μία βιωματική υπόσταση στα έργα τους, μέσα από την παρουσία τους με φόντο το νησιωτικό τοπίο του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους της έκθεσης -21 Ιουνίου έως και 21 Ιουλίου- θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους καλλιτέχνες από την Αθήνα, την Πελοπόννησο, τη Βόρεια Ελλάδα και το Ιόνιο, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν η ιστορία, η τέχνη, η παράδοση αλλά και οι αναμνήσεις.

Μέσα από την συγκεκριμένη έκθεση δίνεται η ευκαιρία σε σύγχρονους Έλληνες κεραμιστές να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, δίπλα στις οποίες θα βρεθούν και έργα φωτογράφων, εικαστικών αλλά και άλλων δημιουργών, σε μία προσπάθεια, σύμφωνα και με τους διοργανωτές, να «συνομιλήσουν» με τα κεραμικά αριστουργήματα.