Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Τρίτη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Φωτό: EUROKINISSI

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται η Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να συζητήσει το θέμα της “θέσπισης γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”.

Η απόφαση έρχεται μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα εμμέσως προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο από αρκετούς Μητροπολίτες, οι οποίοι προέβαιναν σε δηλώσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

Οι πιέσεις έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά από την αποκάλυψη για τη μυστική συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα παρά την διαφωνία των δύο πλευρών. Πολλοί Ιεράρχες έχουν ξεσηκωθεί και ορισμένοι εισηγούνται λαοσυνάξεις και συλλαλητήρια, ωστόσο ο κ. Ιερώνυμος τηρεί στάση αναμονής και σχεδιάζει να συγκαλέσει την Ιεραρχία

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο

Ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται προσωπικά τις λεπτές ισορροπίες των σχέσεων με την εκκλησία στην κρίσιμη συγκυρία, όπου το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία έχει φέρει την κυβέρνηση και την Ιερά Συνοδό απέναντι.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν το θέμα.

Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε την πάγια θέση της Eκκλησίας και την αντίθεση των Ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τη σύγκληση της Ιεραρχίας

Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».