Εκοιμήθη ο πατέρας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Εκοιμήθη την Τρίτη 25 Απριλίου ο κατα σάρκα πατέρας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, και το σκήνωμά του, θα μεταφερθεί κατόπιν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ασπρογείων Αμυνταίου Φλώρινας, για να ενταφιαστεί στην γενέθλια γη των Ασπρογείων.

Παρατίθεται σχετική ανακοίνωση

Απεβίωσε Μακάριοι οἱ ἐν Κυρίῳ ἀποθνήσκοντες…

Ἀγγελτήριον ὑπὸ τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεὼν

Ἀγαπημένοι μου αδελφοί, Χριστός Ανέστη!

Εκοιμήθη σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου οσιακώ τω τρόπω, πλήρης ημερών, στα χέρια της αγαπημένης του συζύγου και μητέρας μας και ημών των κατά σάρκα παιδιών του, ο υπέροχος πατέρας μου, ο ταπεινός και σεμνός δούλος του Θεού Πέτρος.

Εξομολογημένος και έχοντας μεταλάβει τα Άχραντα Μυστήρια με ανέμενε να καταφθάσω κι εγώ κοντά του, χθες αργά τα μεσάνυχτα, μόλις ολοκλήρωσα το πλούσιο λειτουργικό και ποιμαντικό πρόγραμμά μου για το Άγιο Πάσχα, κοντά στο ποίμνιό μου, μετά τον Εσπερινό του Αγίου Μάρκου στον Σταυρό στην Λαμία.

Κατά αγαθή και συγκινητική συγκυρία, σήμερα το πρωί ετέλεσα την εξόδιο Ακολουθία του αδελφού της μητέρας του πατέρα μου, του αγαπημένου του θείου Χρήστου, στην Θεσσαλονίκη, και μετά την συνοδική μου υποχρέωση με τους αδελφούς συνοδικούς αγαπητούς αδελφούς Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Νεαπόλεως Βαρνάβα βρέθηκα κοντά στον πατέρα μου, μαζί με όλη την οικογένειά μου, στο σπίτι μας στην Θεσσαλονίκη.

Με λυπήθηκε ο Θεός και άκουσε τις διαρκείς προσευχές μου των τελευταίων ετών, ιδιαίτερα όμως κατά το φετινό Πάσχα. Προσευχόμουν: “πατέρα μου, περίμενέ με. Θέλω να είμαι κοντά σου, όταν φύγεις”. Ο Θεός με αξίωσε πριν κλείσει μόνος του, ήρεμα και ήσυχα τα ματάκια του, κρατώντας από το χέρι την ακοίμητη σύντροφό του, την μητέρα μου, τον άγγελό του, να του αναγνώσω την συγχωρητική ευχή διά παν αμάρτημα αλλά και την ευχή εις ψυχορραγούντα. Και έτσι παρέδωσε την ψυχούλα του στον Κύριο! Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένο!

Σας παρακαλώ, αδελφοί και φίλοι, μνημονεύετε του δούλου του Θεού Πέτρου, εν ταίς προσευχαίς.

Πατέρα μου γλυκέ, Καλή Ανάσταση! Καλή αντάμωση στην Βασιλεία του Θεού.

Με άπειρη ευγνωμοσύνη σε σένα, στην μανούλα μου και στα υπέροχα αδέλφια μου, γονατίζω ευλαβικά μπροστά σου και σου ζητώ να με συγχωρέσεις και προσεύχομαι, όπως με περίμενες εν τη φετινή Αναστάσει, να με αναμένεις και στην Κοινή Ανάσταση, εν τη εσχάτη ημέρα…

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ο Φθιώτιδος Συμεών