Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Χατζής

Εκλήθη για την αιωνιότητα, στο επουράνιο Θυσιαστήριο, Συλλειτουργός του Χριστού και πάντων των Αγίων του Θεού, ο αγαπητός και σεβαστός αοίδιμος π. Νικόλαος Χατζής.

Γεννήθηκε στην Ικαρία, στον Άγιο Κήρυκο, στις 10 Ιουλίου 1929. Έγγαμος με την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη Μαστροκόλια απέκτησαν 2 τέκνα και εγγόνια.

Αναγνώστης χειροθετήθηκε στο Κρανίδι το 1963 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Κυρού Παντελεήμονος του Παπαγεωργίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 7 Ιανουαρίου του 1979 στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυψέλης Αιγίνης και πρεσβύτερος στις 8 Απριλίου του ίδιου έτους στον Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Κρανιδίου υπό των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού κ. Ιερόθεου.

Διακόνησε ως εφημέριος στον Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κάτω Φαναρίου και στην συνεχεία στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Ηλιοκάστρου.

Οικονόμος χειροθετήθηκε υπό του Μητροπολίτου κ. Εφραίμ στις 29 Αυγούστου 2001 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, Πρωτοπρεσβυτέρος στις 28 Αυγούστου 2005 στον ως άνω Ι. Ναό και λόγω χηρείας χειροθετήθηκε υπό του Μητροπολίτου κ. Εφραίμ Αρχιμανδρίτης στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Υπήρξε άνθρωπος του Θεού διακόνησε την Εκκλησία του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη σε όλα τα χωριά της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδος.

Άριστος πνευματικός, Θεοφόρος κληρικός, φίλος του Αγίου Νεκταρίου με το βαμβάκι του οποίου (Αγίου Νεκταρίου) το οποίο μέσα σε φακελάκια μοίραζε σε όλους τους αναγκεμένους αδελφούς και πολύ έδινε παρηγοριά και ίαση.

Δεν θέλησε ποτέ να πάρει σύνταξη. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι ο παπάς δικαιούται σύνταξη.

Μέχρι πρότινος -έφυγε σε ηλικία 94 ετών- στην Αίγινα λειτουργούσε, εξομολογούσε, και έτρεχε στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου να δει τα πνευματικά του παιδιά.

Στην τελευταία συνομιλία με τον Μητροπολίτη ο π. Νικόλαος είπε: ” Σεβασμιώτατε δεν μπορώ πλέον να σας βοηθήσω όμως πνευματικά μπορώ να βοηθήσω όπου θα με καλέσετε”.

Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 27 Ιανουαρίου 2022 στον Ι. Ναό Εισοδίων Θεοτόκου (Κάτω Παναγιά) Κρανιδίου και ώρα, 11.30′, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Εφραίμ.