Εκοιμήθη ο π. Μιχαήλ Αλευράς της Μητρόπολης Μαντινείας

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ιερέας Μιχαήλ Αλευράς, Εφημέριος της ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τυρού Κυνουρίας.

Ο Ιερεύς Μιχαήλ Αλευράς, του Εμμανουήλ και της Σταματικής, γεννήθηκε στην Τυρόν Κυνουρίας στις 26ην Αυγούστου 1943. Φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο. Την 20ην Ιουλίου 1970 νυμφεύθηκε την Μαρία Στυλ. Καμβύση με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα.

Πριν τη χειροτονία του εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος. Χειροτονήθηκε από τον μακριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο Β΄ Διάκονος, στις 18 Οκτωβρίου 1970, στον Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεωνιδίου και Πρεσβύτερος την επομένη ημέρα στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Λεωνιδίου.

Έλαβε από τον ίδιο Αρχιερέα, την την πνευματική πατρότητα στις 4 Μαρτίου 1984. Από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 13ην Αυγούστου 1994.

Διακόνησε επί ένδεκα συναπτά έτη ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουνουπιάς. Από 1ης Ιανουαρίου 1982 μετετέθη ως τακτικός εφημέριος στην ενορία Σαπουνακείκων Κυνουρίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλή την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 2:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τυρού από τον Μητροπολίτη  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.