Εκοιμήθη ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί μετά από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Ο π. Αδαμάντιος κατείχε τη θέση του Γενικού Αρχιερατικού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, από τότε που ο κ. Ιερώνυμος ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος τον είχε επιλέξει μάλιστα για να αναλάβει τη δημιουργία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς για τον Αρχιεπίσκοπο ήταν προτεραιότητα η επιμόρφωση των κληρικών σε όλα τα γνωστικά πεδία, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για να διαποιμάνουν τον λαό.

Θεωρούνταν ο ιδρυτής και η «ψυχή» του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η συμβολή του στην επιμόρφωση των κληρικών τα τελευταία 14 χρόνια ήταν τεράστια, τόσο από τη θέση του διευθυντή του ΙΠΕ, όσο και από τη θέση του Καθηγητή Πανεπιστημίου στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης ήταν Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την “Ποιμαντική Θεολογία και Ψυχολογία”. Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Ο μακαριστός π. Αδαμάντιος γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Έcole St-Paul (Ελληνο-Γαλλικό Κολέγιο Πειραιά, έπαινος πρωτεύσαντος).

Το 1975 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1981 λαμβάνοντας “Δίπλωμα εξαιρέτου επιδόσεως” από την Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην Ψυχιατρική (Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών), εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1981) από όπου αποφοίτησε (1986) με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς, ενώ το 1990 απέκτησε τον τίτλο της Ψυχιατρικής ειδικότητας.

Το 1999 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον κλάδο της Ποιμαντικής Ψυχολογίας υποβάλλοντας προς έγκριση διδακτορική διατριβή με θέμα “Η ανθρώπινη επιθετικότητα, ποιμαντική και ψυχολογική μελέτη στην Κλίμακα Ιωάννου του Σιναΐτου”, η οποία ενεκρίθη ομοφώνως με το βαθμό “άριστα”.

Παρακολούθησε ποικίλα μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοδυναμικής  Ψυχαναλυτικής, Γνωσιακής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, Βιολογίας της Συμπεριφοράς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη στις 12 μ.μ. στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών.