Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας, 2 Μαϊου, ο Μητροπολιτης Δράμας Παύλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μακαριστός ιεράρχης της ακριτικής Δράμας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου διεκομίσθη τα ξημερώματα.

Ο ιεράρχης, βρίσκονταν το Σαββατοκύριακο στη Νάουσα, προσκεκλημένος του οικείου μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, προκειμένου να παραστεί στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Το βράδυ της Κυριακής ο μακαριστός μητροπολίτης Δράμας επισκέφθηκε τη Βέροια όπου ένιωσε αδιαθεσία και αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και άφησε την τελευταία του πνοή συνέπειας εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη.

Ο Μητροπολίτης Δράμας, υπέρτιμος και έξαρχος Μακεδονίας, Παύλος (κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης), γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Μετά τις εγκυκλίους σπουδές του, αποφοίτησε της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988, κατέστη διπλωματούχος (Master) το 1995 και Διδάκτωρ της Θεολογίας του αυτού Πανεπιστημίου το 2002.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διατέλεσε Εφημέριος του ‘Ι. Ναού Οσίου Αντωνίου, Πολιούχου Βερροίας (1988-1991), από το 1991 Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και Α´ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομωνύμου Πανελληνίου Ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, πραγματοποίησε ομιλίες-διαλέξεις και έλαβε μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη την 5ην Οκτωβρίου 2005, χειροτονηθείς εις Επίσκοπον την 9ην ιδίου.