Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο οποίος νοσούσε με κορονοϊό από τις 18 Νοεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” από τις 2 Δεκεμβρίου.

Το τελευταίο διάστημα ο Μητροπολίτης είχε υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες, και η κατάσταση της υγείας του θεωρούνταν μη αναστρέψιμη.

Μάλιστα θεωρούσαν πως η ζημιά που έχει υποστεί μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι τέτοια, που δύσκολα ο ασθενής Μητροπολίτης θα μπορούσε να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς είχε αποσωληνωθεί προ ημερών σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπει πως μετά τον έναν μήνα νοσηλείας ο ασθενής πρέπει να υποβάλλεται σε τραχειοστομία, όπως και έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» από τις 2 Δεκεμβρίου.

Αρχικώς βεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζοντας αρχικώς ήπια συμπτώματα και παραμένοντας στην οικία του, ενώ ήταν ανεμβολίαστος.

Με την πάροδο των ημερών ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε, παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό ενώ παράλληλα ήταν απρόθυμος να νοσηλευθεί.

Τελικώς εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα 2ας Δεκεμβρίου, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

Υπενθυμίζεται ότι και η αδελφή του Μητροπολίτη Κοσμά έχασε τη ζωή της μετά από νόσηση με κορονοϊο.

H 75χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά τον αδελφό της.

Ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.