Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου

Εκοιμήθη, χθες Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 ο Ηγούμενος της Ιεράς μονής Λογγοβάρδας Πάρου, του «Αγίου Όρους» των Κυκλάδων, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος, ύστερα από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πνευματική φυσιογνωμία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ξαναέδωσε ζωή σε ένα από τα σημαντικότερα Μοναστήρια των Κυκλάδων, την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας Πάρου, μαζί με τη συνοδεία του.

Υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, ο οποίος και τον χειροτόνησε, αλλά και τον απέστειλε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πάρο, προκειμένου να «αναστήσει» τον πνευματικό φάρο των Κυκλάδων, την Μονή της Λογγοβάρδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

“Εν θλίψει βαθεία ανακοινούται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας η προς Κύριον εκδημία, το εσπέρας της Πέμπτης 9ης Σεπτεμβρίου 2021, του μακαριστού ήδη Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Πήχου, επί εικοσαετίαν διατελέσαντος Καθηγουμένου της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλή το Σάββατον 11ην Σεπτεμβρίου ε.ε. και ώραν 12.30 μ.μ. εν τω Ιερώ Προσκυνηματικώ Ναώ Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Θα ακολουθήση η ταφή εις το Κοιμητήριον της Ιεράς Μονής.

Είθε ο Κύριος να αναπαύη την ψυχήν αυτού εν σκηναίς δικαίων και αγίων και να χαρίζη την εξ Ύψους παρηγορίαν Του εις την απορφανισθείσαν Αδελφότητα της παλαιφάτου Ιεράς Μονής και τα πολλά πνευματικά του τέκνα”.