Εκοιμήθη ο ιερέας Δημήτριος Λυμπερόπουλος

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ιερεύς Δημήτριος Λυμπερόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Αγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλεί στον Ιερόν Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θάνα Τριπόλεως, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00. Η σορός θα ευρίσκεται δτον Ιερό Ναό από τις 08Α00, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Βιογραφικό Ιερέως Δημητρίου Λυμπεροπούλου

Ο Ιερεύς Δημήτριος Λυμπερόπουλος, του Γεωργίου και της Ελένης, γεννήθηκε στην Τρίπολη της Αρκαδίας στις 13 Μαρτίου 1942. Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Την 30ην Νοεμβρίου 1967 νυμφεύθηκε την Ευσταθία Κλ. Καρατζιά με την οποία απέκτησαν δύο θυγατέρες. Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο Β΄ Διάκονος, στις 28 Ιουλίου 1974 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως και Πρεσβύτερος στις 29 Ιουλίου 1974 στον Ιερόν Ναόν Ευαγγελιστρίας Τριπόλεως. Έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 5 Ιουλίου 1982 από τον ίδιο Αρχιερέα.

Διακόνησε ως τακτικός εφημέριος της ενορίας του χωρίου Θάνα Μαντινείας και ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Τριπόλεως. Από 1ης Νοεμβρίου 2003 διακονούσε ως τακτικός εφημέριος της ενορίας του Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως.