Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής μετά θλίψεως ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, συγκινημένος, τέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου κυρού Χρυσοστόμου όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Με εντολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τοποτηρητής της χηρευούσης Επισκοπής ορίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Ο αείμνηστος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κυρός Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος Καραγκούνης) γεννήθηκε στην Τιθορέα Φθιώτιδος το 1960.

Ήταν πτυχιούχος της επταταξίου Ιερατικής Σχολής Λαμίας, της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος, Προϊστάμενος, Ιεροκήρυξ και Κατηχητής στις Ιερές Μητροπόλεις Φθιώτιδος και Περιστερίου. Απεσπάσθη το 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και διορίσθηκε Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου “των σκλάβων” στην Τρίπολη της Λιβύης και ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως.

Τον Νοέμβριο του 2008 διορίσθηκε Προϊστάμενος στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνμσταντίνου και Ελένης Καϊρου και Εφημέριος στην Θεοβάδιστη Ιερά και Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου. Το 2013 επανήλθε στην Λιβύη ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως.

Στις 26 Νοεμβρίου 2014, μετά από πρόταση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο Βοηθός Επίσκοπος Βερενίκης, χειροτονηθείς υπό του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, στις 6 Δεκεμβρίου 2014 στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου Καϊρου.

Στις 24 Νοεμβρίου 2015, μετά από πρόταση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Επίσκοπος Μοζαμβίκης.