Εκκλησία της Ουκρανίας: Δεν υπάρχει θρησκευτική απαγόρευση για τον εμβολιασμό

© pomisna.info

Του Κώστα Ονισένκο

Τις απόψεις της όσον αφορά στον εμβολιασμό επανέλαβε η Εκκλησία της Ουκρανίας, με αφορμή τη συμμετοχή στο φόρουμ «Ουκρανία 30. Κορονοϊός: Προκλήσεις και απαντήσεις» του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου.

Το φόρουμ άνοιξε με ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ ένας από τους κεντρικούς καλεσμένους ήταν ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οποίος συνδέθηκε μέσω βιντεοκλήσης.

Ο ίδιος είπε ότι ο ΠΟΥ θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με τηλεσύνδεση απευθύνθηκε στο κοινό του Φόρουμ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Λάιεν, η οποία δήλωσε ότι με τη βοήθεια του COVAX, το ουκρανικό σύστημα υγείας θα λάβει εμβόλια κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.

Όσον αφορά στην άποψη της Ουκρανικής Εκκλησίας για τον εμβολιασμό, αυτό έχει εκφραστεί επανειλημμένα από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Σύμφωνα με αυτήν, δεν υπάρχει κάποια θρησκευτική απαγόρευση που να αφορά στον εμβολιασμό ενώ όσον αφορά την διαδικασία του εμβολιασμού και την ποιότητα των εμβολίων, πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο είναι υπεύθυνες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προστασίας της υγείας.

© pomisna.info
© pomisna.info
© pomisna.info

 

© pomisna.info