Εκκλησία Ουκρανίας: Ευχαριστούμε τα Ορθόδοξα αδέλφια μας στην Κύπρο

Σε ανακοίνωση της η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ευχαριστεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την μνημόνευση του Μητροπολίτη Επιφανίου και γνωστοποιεί την είδηση στο ποίμνιο της.

“Αγαπητοί αδερφοί και αδερφές! Με χαρά σας ανακοινώνουμε ένα καλό νέο: ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιάνης και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου την ώρα της συνοδικής κοινής θείας λειτουργίας στο μοναστήρι Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης που βρίσκεται στην Πάφο για πρώτη φορά μνημόνευσε στο δίπτυχο το όνομα του Μακαριότατου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας ως προκαθημένου της ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Με αυτό τον τροπο η Εκκλησία της Κύπρου, η οποία είναι μια από τις παλιότερες τοπικές εκκλησίες που αναγνωρίστηκε ως αυτοκέφαλη στην 3η Οικουμενική Σύνοδο και η 10η στην θέση στα Δίπτυχο, ενώθηκε όσον αφορά στην αναγνώριση του Τόμου Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και έγινε η τέταρτη εκκλησία που αναγνωρίζει την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδας και το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας.

Ευχαριστούμε τα Ορθόδοξα αδέρφια μας και ειδικότερα τον Μακαριότατο Χρυσόστομο για την στήριξη στην όχι εύκολη περίοδο της αποκατάστασης και από κοινού προσευχόμαστε για αυτούς, για όλη την Εκκλησία της Κύπρου και τον ευσεβή Κυπριακό λαό”.