Εκκλησία και Πανδημία, εννέα μήνες μετά

Διαδικτυακή αποτίμηση την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, της κατάστασης και της εμπειρίας σήμερα, 9 μήνες μετά την εκδήλωση της θανατηφόρου, αλλά και προκλητικής για την χριστιανική πίστη πανδημίας.

Το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών CEMES και το μεταπτυχιακό πρόγραμα “Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία” (ΜΟΕΤ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΙΗU), το οποίο διευθύνει, και με το οποίο οργάνωσε στις αρχές της πανδημίας το διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Θρησκευτικές κοινότητες και Εκκλησία στην περίοδο της πανδημίας”, οργανώνει αυτή τη δίωρη διαδικτυακή αποτίμηση, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της ελληνικής έκδοσης των πρακτικών εκείνου του σεμιναρίου (CEMES 26, Η Εκκλησία σε περίοδο πανδημίας, επιμ. Ν. Δημητριάδη).

Παρουσιάζουν το βιβλίο και σχολιάζουν την γενικότερη κατάσταση η Πρόεδρος του Κέντρου, κ. Νίκη Παπαγεωργίου, καθ. της κοινωνιολογίας της Θρησκείας, ο επιμελητής της εκδόσεως, ο υπεύθυνος των εκδόσεων CEMES και πρόεδρός του επί τιμή, Ομότ. καθ. Πέτρος Βασιλειάδης, ο Μητρ. Νιγηρίας Αλέξανδρος (Γιαννίρης), και η καθ.της Θρησκείας, του Νόμου και της Διπλωματίας του Παν/μίου Tufts, Ελισάβετ Προδρόμου.