Εκκλησία Γεωργίας: Εντελώς απαράδεκτη γιορτή για τους Ορθόδοξους το Χάλογουιν

Φωτό: EUROKINISSI

Ως “εντελώς απαράδεκτη” για τους ορθόδοξους πιστούς χαρακτηρίζει την γιορτή Χάλογουιν η Εκκλησία της Γεωργίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία δημοσίων σχέσεων της Γεωργιανής Εκκλησίας, αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη γιορτή βασίζεται σε θρησκευτικές αρχές οι οποίες είναι σε αντίθεση με τη συνείδηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εξηγεί πως υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για το Χάλογουιν. “Η κύρια ιστορία αφορά στο πώς μια ευσεβής παράδοση μπορεί να συγχωνευθεί με μια ξένη παράδοση και να εκφυλιστεί εντελώς”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Γεωργίας, ο Πάπας Γρηγόριος Γ΄ ήταν αυτός που καθιέρωσε την ημέρα των Αγίων Πάντων στη Ρωμαϊκή Εκκλησία το 732, ορίζοντας ως ημερομηνία εορτασμού την 1η Νοεμβρίου.

“Όπως σε κάθε άλλη εκκλησιαστική γιορτή, η ημέρα των Αγίων Πάντων ξεκινά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (Halloween σημαίνει “παραμονή της ημέρας των Αγίων Πάντων”). Την ημέρα αυτή κλήρος και λαός πραγματοποιούσαν πομπές σε εκκλησίες και στις πόλεις, με θρησκευτικές εικόνες και λείψανα”, αναφέρει η Εκκλησία της Γεωργίας.

Συνεχίζει λέγοντας ότι “παρά τις προσπάθειες της σύγχρονης βιομηχανίας του θεάματος να διαχωρίσει το Χάλογουιν από τις θρησκευτικές του τελετουργίες, αυτό το γεγονός ήταν και παραμένει ριζωμένο στην Εκκλησία.

Ωστόσο, αλλοιώθηκε από την ειδωλολατρία σε τέτοιο βαθμό που αντί να προσκυνούν τις εικόνες και τα λείψανα του Κυρίου και των Αγίων Του, οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο σε γλέντια και μεταμφιέσεις, υποδυόμενοι διάφορους μακάβριους χαρακτήρες και δαιμονικές προσωποποιήσεις”.

Για τον λόγο αυτό, καταλήγει, το Χάλογουιν είναι εντελώς απαράδεκτο για τους ορθόδοξους πιστούς.