Έκκληση του Μητροπολίτη Λέρου στην Υπ. Παιδείας για την στήριξη των Καλυμνίων υποψηφίων

Έκκληση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως απηύθυνε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παίσιος, όσον αφορά την στήριξη για την στήριξη των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της Καλύμνου, λόγω του παρατεταμένου καθολικού lockdown.

“Όπως γνωρίζετε η Κάλυμνος είναι ο τόπος εκείνος που επλήγη όσο κανείς άλλος από την πανδημία του κορονοϊού. Τα παιδιά μας επί επτά μήνες έχουν στερηθεί την δια ζώσης εκπαίδευση, και μάλιστα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ενώ όλοι μαθητές της χώρας μας επέστρεψαν στο φυσικό τους χώρο, αυτό των σχολικών αιθουσών, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Καλύμνου συνεχίζουν την εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση, εν μέσω καθολικού αποκλεισμού” αναφέρει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης.

Και συνεχίζει ο κ. Παΐσιος στην επιστολή του: “Σε λιγότερο από ένα μήνα οι απόφοιτοι των τριών λυκείων της νήσου, 234 μαθητές και μαθήτριες, θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις, στερούμενοι της επαφής με τους Εκπαιδευτικούς τους επί τόσους μήνες, και υπό το βάρος των προβλημάτων των οικογενειών τους, των ανθρωπίνων απωλειών, των νοσούντων, της οικονομικής κατάρρευσης, του εγκλεισμού”.

Τέλος σημειώνει ότι: “Ως Επίσκοπος της ευλογημένης αυτής ακριτικής νήσου απευθύνω, μετά των υπολοίπων αρχών, την ταπεινή μου έκκληση και παράκληση προς την εξοχότητα σας, όπως ενσκήψει στο δημιουργηθέν πρόβλημα άθελα των νέων της νήσου προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη για την στήριξη των Καλυμνίων υποψηφίων κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις με ειδικά μέτρα, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών”.