Εκδημία της μητέρας του Μητροπολίτη Βελγίου

Με ανακοίνωσή του τη 17η Μαΐου 2022 προς όλον τον ιερό κλήρο και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως του Βελγίου γνωστοποίησε την εκδημία της μητέρας του, Μαρίας-Θηρεσίας Peckstadt-Janssens, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Διά του παρόντος φέρω εις γνώσιν απάντων υμών ότι η κατά σάρκα μήτηρ μου, Μαρία-Θηρεσία Peckstadt-Janssens, γνωστή ως Μίτα, εξεδήμησε προς Κύριον την Δευτέραν 16ην Μαίου 2022.

Ο Αναστάς Κύριος ηυδόκησε να την καλέσει εις τας ουρανίους μονάς την Πασχάλιον ταύτην περίοδον, πλήρην ημερών, ενενήκοντα τεσσάρων ετών, αφού την ηυλόγησεν να αποκτήση τέκνα, εγγόνια και δισέγγονα.

Ήτο μεγάλη ευλογία διά την ταπεινότητά μου να είμαι υιός των αειμνήστων γονέων μου, των και ιδρυτών της Ενορίας του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου εις Γάνδην, και υπό των οποίων εδιδάχθην και εμεγάλωσα εις τους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί εις τον Ιερόν Ναόν της Ιεράς Μονής των Καρμηλιτών, Burgstraat 46 εις Γάνδην, το Σάββατον 21ην Μαίου 2022, την 10ην πρωινήν.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η ταφή εις το Νεκροταφείον του Kerkbrugge-Langerbrugge (Tuinwijk, 9940 Evergem).

Παρακαλώ να προσεύχεσθε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της.

Επί δε τούτοις διατελώ μετά πατρικών ευχών και θερμών ευχαριστιών.”