Εκδήλωση για τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αδελαΐδα

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 5 το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Croydon Park, στην Αδελαΐδα, με θέμα «Σπουδή στο αρχείο του εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, μικρασιάτικα τραγούδια που θα ερμηνευθούν από χορωδία, εκκλησιαστικούς ύμνους που θα αποδοθούν από την εκκλησιαστική χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», αναγνώσεις επιστολών του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, απαγγελία ποιημάτων, καθώς και δημοτικούς χορούς που θα παρουσιάσει το χορευτικό συγκρότημα του ελληνικού σχολείου Αγίου Νεκταρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ενώ σε αυτήν θα παρευρεθεί ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο οποίος και θα μεταφέρει τις ευχές του Αρχιεπισκόπου.

Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση, «για να τιμήσουμε τους προγόνους μας και να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των θυσιών τους», όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση.