Εκατοντάδες ομογενείς είδαν αναπαράσταση της Άλωσης της Τριπολιτσάς στη Μελβούρνη

Αναπαράσταση της Άλωσης της Τριπολιτσάς αλλά και της ευλογίας του λαβάρου της επανάστασης στην Αγία Λαύρα, όπου έγινε η «μυθοποιημένη» έναρξη της επανάστασης του 1821 αναβίωσαν έξω από τον ιστορικό ναό του Ευαγγελισμού στη Μελβούρνη, μετά την θεία λειτουργία της Κυριακής.

Πολλές εκατοντάδες ομογενείς, κατά ορισμένους πάνω από 1.500 άτομα, παρακολούθησαν την αναπαράσταση του ’21 και δεν ήταν λίγοι που δάκρυσαν όταν είδαν δεκάδες νέους της παροικίας, υποδυόμενους τα παλικάρια από την Τριπολιτσά, να καταφθάνουν στο προαύλιο του ιερού ναού του Ευαγγελισμού. Κάποιοι μάλιστα έφθασαν και έφιπποι.

Μεταξύ των επισήμων ήταν ο αρχηγός των Φιλελευθέρων στη Βικτώρια, Michael O’Brien, ο ομογενής Εργατικός υφυπουργός Στιβ Δημόπουλος, ο Φιλελεύθερος σκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμού Neil Angus, o Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης κ.ά.

«Ήταν μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση» είπε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Παπαστεργιάδης ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, τα χορευτικά συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος.

Πηγή: neoskosmos.com