Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Φιλίππων για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, δια ποιμαντορικής του εγκυκλίου, απευθύνει πρόσκληση προς τους πιστούς της Μητροπολιτικής του περιφέρειας να υποδεχθούν όλοι μαζί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς επίσης τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου για τους εορτασμούς της «Σύναξης των εν Θάσω Αγίων».

«Το ένδοξο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, η Νέα Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, το Βυζάντιο, η αγία Σοφία, η Μικρά Ασία, η Καππαδοκία, ο Πόντος, η Έφεσος και η Σμύρνη, η Πάτμος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι ένδοξοι και ευσεβείς αυτοκράτορες, τα όνειρα και οι ελπίδες των μαρτυρικών προγόνων μας, οι Οικουμενικές Σύνοδοι, τα Δόγματα της Ορθοδοξίας, η αίγλη και η τιμή προς τις ιερές Εικόνες και τα ιερά Λείψανα των αγίων μας, των αγίων ιεραρχών, των οσίων, των μαρτύρων, ο άγιος Μέγας Κωνσταντίνος και ο Ιουστινιανός, εμφανίζονται και πάλι μπροστά μας, στο πρόσωπο του Πατριάρχη του Γένους μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μηροπολίτης κ. Στέφανος, ενώ σε άλλο σημείο της εγκυκλίου τονίζει:

«Η Ορθοδοξία, ο Ελληνισμός, η Ιστορία, η Τέχνη, ο Πολιτισμός, τα Γράμματα, το Θέατρο, η Επιστήμη και η Ελληνική Γλώσσα, θα ευρίσκωνται μαζύ μας, αυτές τίς πρώτες ημέρες τού Σεπτεμβρίου, η καρδιά τής Ορθοδόξου Πίστεώς μας θα χτυπά στην ιερά μας Μητρόπολη, στην πρώτη χριστιανική και αποστολική Εκκλησία των Φιλίππων, την οποία ίδρυσε ο μέγας απόστολος των Εθνών, ο Πρωτοκορυφαίος άγιος Παύλου. Αυτός, ο μέγας πολιούχος και προστάτης μας, με πολλή αγάπη και προσευχή, γράφει στην πρώτη επιστολή του προς τούς Κορινθίους : «Και τώρα, αδελφοί μου, σάς ζητώ, στο όνομα τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είσθε όλοι σύμφωνοι μεταξύ σας και να μην υπάρχουν ανάμεσά σας διαιρέσεις, αλλά να είσθε ενωμένοι με μία σκέψη και με ένα φρόνημα» (Α΄ Κορ. 1, 10)».

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο του Μητροπολίτου κ. Στεφάνου προς τον λαό της Θάσου.

Πηγή: greek.vema.com.au