Εγκατάσταση νέου Ιερέα στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Βλάτους

Στην Ενορία Βλάτους-Ρογδιά ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και συγκεκριμένα εις τον Ιερού Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, Βλάτους, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρουσίασε και εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον προσωρινό Εφημέριο Παν. Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αντωνάκη, αδελφό της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, ο οποίος δια ένα μικρό χρονικό διάστημα διακόνησε την Ενορία, και παρουσίασε τον νέο Εφημέριο, Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κονταξάκη, ο οποίος είναι και καθηγητής (ηλεκτρολογίας) στο εσπερινό ΕΠΑΛ του Ταυρωνίτη.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου μνημόνευσε ευχαριστιακά τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος έδωσε την συγκατάθεση του δια την μετάθεση του π. Γεωργίου και αναφερόμενος προς το εκκλησίασμα σημείωσε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την όμορφη και ιστορική αυτή Ενορία Βλάτους και Ροδιάς, καθώς υποδέχεται τον νέο της Ιερέα.

Ο π. Γεώργιος είναι ένας έμπειρος, σεμνός και ταπεινός Κληρικός, ο οποίος θέλησε μαζί με την μετάθεση του στο ΕΠΑΛ Ταυρωνίτη, ως εκπαιδευτικός, να διακονήσει και την Ι. Μητρόπολη μας. Γνωρίζομε ότι όλοι εσείς, οι ευλογημένοι ενορίτες και από σήμερα πνευματικά του παιδιά θα τον δεχθείτε με την φιλοτιμία, φιλοξενία, αρχοντιά και αγάπη που σας διακρίνει και χαρακτηρίζει και θα χτίσετε την σχέση αμοιβαίου σεβασμού, τιμής και εμπιστοσύνης για να πορευτείτε, από κοινού, στην αληθινή πατρίδα μας που είναι η Βασιλεία του Θεού».

Ακολούθως εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου ο κ. Γεώργιος Μακράκης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο μας, τον π. Θεολόγο δια την προσφορά του και καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τον νέο Εφημέριο. Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο.