Εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Σκεπαστής

Το πρωί της Κυριακής, 25ης Φεβρουαρίου 2024, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Σκεπαστής, όπου τελέσθηκε και το διετές Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Κωνσταντίνας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, με την οποία η Εκκλησία μας εισάγει στην ευλογημένη περίοδο του Τριωδίου, τονίζοντας την ανάγκη του ταπεινού φρονήματος και της «τελωνικής», στάσης και σχέσης με το Θεό, εξ αφορμής δε του Ιερού Μνημοσύνου επεσήμανε την αξία του ιερού προσώπου της μητέρας καθενός ανθρώπου.

Επίσης, ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε την μετακίνηση του άχρι τούδε Εφημερίου, Πρωτ. Βασιλείου Δραμουντάνη, από την επόμενη Κυριακή στην Ενορία Απλαδιανών, εγκαθιστώντας ταυτοχρόνως τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Σκεπαστής, Πρεσβ. Γεώργιο Αλεξάκη.

Ο απερχόμενος Εφημέριος π. Βασίλειος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη επί σειρά ετών συνεργασία και συνοδοιπορία και δέχθηκε φιλόφρονες λόγους από το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο διαβεβαίωσε και τον νέο Εφημέριο π. Γεώργιο για τη διαρκή στήριξη και αρωγή του με σκοπό την προαγωγή του εκκλησιαστικού έργου.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, για τη συμμετοχή του στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από όπου, συν Θεώ θα επανακάμψει στο Ρέθυμνο, την Τετάρτη, 28η Οκτωβρίου 2024.